Veelgestelde vragen

Overzicht van de meest gestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen rondom de levering en het retourneren van producten, verzendkosten, installatie en meer. We hebben de verschillende productcategorieën voor je op een rij gezet, zodat voor jou direct duidelijk is waar je het antwoord op je vraag kunt vinden. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Wij versturen je bestelde product(en), na ontvangst van de betaling, op werkdagen binnen 24 uur. Je ontvangt automatisch twee e-mails. Eén als de betaling is afgerond en één zodra de bestelling is verzonden.
Salora accepteert teruggestuurde artikelen zolang deze terugstuurt worden binnen 14 dagen nadat je de bestelling hebt ontvangen. Stuur altijd een kopie-factuur of kopie-pakbon mee. Het product moet verder in oorspronkelijke, onbeschadigde staat zijn en compleet met eventuele toebehoren. Wij crediteren geen facturen van gebruikte of beschadigde artikelen.

Bij bestellingen van artikelen besteld via www.salora.nl rekent Salora binnen Nederland geen verzendkosten.
Bestellingen geplaatst op www.salora.nl vanuit een land anders dan Nederland worden gratis verzonden vanaf 250 euro. De eventuele verzendkosten worden tijdens het afrekenen in uw winkelwagen vermeld.

Salora installeert geen producten bij je thuis. Informeer hiervoor bij uw dealer.
De producten van Salora vind je bij de grotere en kleinere retailers in Nederland en België. Op de productpagina vind je een knop met waar te koop, hier vind je een overzicht met de retailers waar het product te koop is.

Omdat de producten van Salora verkocht worden bij verschillende retailers dien je met de winkel waar je het product gekocht hebt contact op te nemen. Zij helpen je verder bij het repareren, retourneren of vervangen van je aankoop.

Op alle Salora-producten zit 2 jaar garantie (24 maanden).

Als klant consument heb je bepaalde rechten en plichten, tijdens en na de garantieperiode. Jouw rechten Je hebt recht op een deugdelijk product. Het gekochte product moet voldoen aan wat je in redelijkheid van dit product mag verwachten. Een product waarvan de garantie of economische levensduur nog niet verlopen is, moet voldoen aan wat je bij normaal gebruik mag verwachten. Wanneer je een product hebt gekocht bij een fysiek winkel of webwinkel en het product voldoet niet aan de verwachtingen die je als consument mag hebben, is de desbetreffende (web)winkel daarvoor aansprakelijk. Dit houdt in dat de (web)winkel wettelijk verplicht is jou een deugdelijk product te leveren. Als jouw verwachtingen onjuist waren, te hoog of onrealistisch en het product is wel deugdelijk, is de (web)winkel uiteraard niet aansprakelijk. Jouw plichten Als consument heb je een onderzoeksplicht. Dit wil zeggen dat je een verkoper vragen moet stellen voordat je een aankoop doet wanneer je twijfelt of een bepaald product wel geschikt is voor jouw gebruik. Heb ik binnen de garantie recht op mijn geld terug bij een ondeugdelijk product? Als je een product hebt gekocht dat een gebrek vertoont, heb je geen recht om meteen jouw geld terug te eisen. Je moet de (web)winkel altijd in de gelegenheid stellen het product te repareren of te vervangen voor een technisch gelijkwaardig product. Als de (web)winkel dit niet binnen een redelijke termijn kan doen, dan kan je de overeenkomst ontbinden. Met andere woorden: je hebt recht op geld terug als de (web)winkel jouw product niet binnen een redelijk termijn kan herstellen of omruilen.

Bij de meeste webshops is achteraf betalen mogelijk. Dit verschilt echter wel per winkel. Bekijk daarvoor de webshop waar je je bestelling wilt plaatsen.

Wij zijn op werkdagen Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur, telefonisch bereikbaar. Heb je een vraag of opmerking achtergelaten via het antwoordformulier, dan doen wij ons best om deze binnen 24 uur te beantwoorden.
Om een technische vraag of vraag bij defect zo goed en snel mogelijk te behandelen helpt het ons om zoveel mogelijk informatie te krijgen. Voeg indien mogelijk altijd een kopie aankoopbewijs bij en eventueel foto’s van het defect. Vermeld hierbij ook altijd het serienummer van het product.

Televisies

Heb je een Salora televisie met een DVB-C tuner en lukt het niet om de zenders correct te installeren? Dan helpen wij je graag met onderstaande instructies. 6500 serie 2100 serie 2800 serie Android serie

Salora levert sinds 2013 televisies met een Ziggo-certificering wil je weten of je oude of nieuwe televisie Ziggo-gecertifieerd is, volg dan de volgende link https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/ci-plus .

Dan heeft je televisie een update nodig. Een update is via het contact formulier aan te vragen of via info@salora.nl. Vermeld hierbij de klacht, modelnummer en serienummer. Het serienummer hebben wij nodig voor het binnenhalen van een update. Zonder serienummer is dit niet mogelijk.

Om de zenders te kunnen installeren moet de tv opnieuw worden geïnstalleerd. Controleer bij de provider voor de juiste informatie m.b.t. de frequentie en netwerk id.

Ziggo              Caiway           Delta

24 Inch = 61 cm 32 Inch = 81,3 cm 39 Inch = 99,1 cm 40 Inch = 101,6 cm 43 Inch = 109,2 cm 50 Inch = 127 cm 55 Inch = 139,7 cm 58 Inch = 147,3 cm 65 Inch = 165,1 cm
Het verschil zit hem in de beeldresolutie. HD heeft een beeldresolutie van 1366 x 768 pixels, Full HD heeft een beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels en 4K 3840 x 2160 pixels. Hoe meer pixels hoe gedetailleerder het beeld. Een ultra-HD-tv heeft 4 keer zoveel pixels. Je hebt hiervoor wel een ultra-HD-beeldsignaal nodig.

Een smart TV is een televisie die je kunt verbinden met het internet. Hierdoor kun je naast de gewone televisieprogramma’s ook gebruikmaken van verschillende apps zoals YouTube, Netflix en Videoland. Een aantal apps zijn standaard op de televisie geïnstalleerd, controleer het smart platform welke mogelijkheden er zijn. Niet alle smart platformen bieden dezelfde applicaties.

Ben je de stand of de nek kwijt van de televisie? Dan zijn deze opnieuw te bestellen via onze website. Type het modelnummer in de zoekbalk en krijg vervolgens de juiste onderdelen te zien. Mocht je het niet kunnen vinden, laat even een bericht achter met de vermelding van het modelnummer.

Tv-accessoires zijn verkrijgbaar in onze webshop. Je vindt ze op deze pagina.

Salora heeft geen installatieservice. Diverse (web)winkels bieden deze optie wel. Vraag daar naar meer informatie hierover.

Salora heeft de afgelopen jaren televisies geleverd met verschillende smartplatformen. Dit waren de smart platformen Opera, Foxxum en sinds 2021 Android TV.

Opera en Foxxum:
Voor beide platformen geldt dat apps pas beschikbaar komen op het moment dat de ontwikkelaar deze heeft aangeboden op het desbetreffende platform. Hierdoor kan het komen dat je bijvoorbeeld nieuwe apps als Viaplay, Spotify en Disney+ niet kunt terug vinden. Indien je toch andere apps wilt bekijken op de tv, dan is een externe Chromecast een geschikte optie.

Android tv:
Op de Salora Android tv’s is het mogelijk achteraf andere apps te installeren. Standaard op de tv geïnstalleerd zijn YouTube, Netflix, Amazon Prime en Disney+. Via de Google Play store is het mogelijk om andere apps te installeren.

Televisieproviders hebben door de jaren heen verschillende CI+ modules uitgebracht. Hierdoor kan het voorkomen dat je nieuwe tv deze module niet herkent. Alle huidige Salora televisies ondersteunen CI+ modules vanaf versie 1.3. Beschik je over een 1.2-versie? Deze zal dan niet werken op de nieuwe televisie.

Sommige modellen van Salora hebben een 12V aansluiting. Hiermee is het mogelijk om het toestel via een 12Volt aansluiting van spanning te voorzien. Dit is ideaal bij het gebruik onderweg, op de camping of op een boot. De meeste modellen in 22″ en 24″ hebben deze 12V aansluiting. Of de toestellen een 12V aansluiting hebben staat vermeld bij de specificaties, hier vind je ook terug of de 12V kabel wordt meegeleverd.

Kijk je niet alleen graag tv, maar luister je ook graag naar de radio? Dat kan ook met de televisie. Wanneer je tv kijkt en een zender op heeft staan, doe je het volgende:

Optie 1

  • Druk op ‘MENU’
  • Ga naar ‘Zenderlijst’
  • Selecteer ‘Actieve Zenderlijst’
  • Kies Enkel Radio

 

Optie 2

  • Druk op ‘OK/ENTER’
  • Ga naar ‘Zenderlijst’
  • Druk op de blauwe knop (filter)
  • Zet ‘TV/Radio’ op ‘Alleen radio’

Hiervoor is niet altijd een oplossing. Het is de verantwoording van de producent van de universele of programmeerbare afstandsbediening om codes te ontwikkelen voor Salora-televisies. Als de beschikbare codes niet werken, dan hebben wij vrijwel geen alternatief.

Ziggo koppelen

KPN koppelen

T-Mobile koppelen

Tele2 koppelen

Dankzij de ingebouwde Chromecast kun je vanaf een ander apparaat zoals een telefoon, tablet of laptop content naar je televisie streamen. Chromecast is een mediastreamer van Google. Dit kleine apparaatje kun je los aanschaffen, maar tegenwoordig zit deze steeds vaker in Android TV’s ingebouwd. Je hoeft daardoor geen aparte Chromecast te kopen.

Iedere televisie heeft een lichtbron in het beeld, zonder licht heeft een televisie namelijk geen zichtbaar beeld. Een led-tv maakt gebruik van led-verlichting.

Ja, al onze televisies hebben de mogelijkheid om aan de muur bevestigd te worden. Alle modellen beschikken over een zogenaamde VESA-aansluiting. De maten kunnen afhankelijk van de grootte van de televisie wel verschillen. Zo kan dit 75x75 cm zijn of bij de grotere modellen 200x200 cm.

Het juiste beeldformaat uitkiezen is afhankelijk van verschillende factoren. Lees hier alle tips voordat je een TV uitkiest.

Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden om jouw favoriete film of serie te bekijken. Dit kan d.m.v. een smart-tv en maak gebruik van de apps Netflix, Amazon Prime of Videoland. Heb je een Salora TV zonder smart-omgeving dan is het mogelijk om gebruik te maken van externe apparaten zoals een Apple TV, Chromecast of game console.

Je hebt twee jaar garantie (24 maanden) op je Salora-televisie.

Beamers

Lumen is de totale lichtsterkte wat de beamer kan uitsturen. ANSI-lumen is de daadwerkelijke lichtsterkte die op de muur wordt geprojecteerd vanaf de minimale projectie afstand. Lichtsterkte neemt af wanneer de afstand tussen muur en beamer groter wordt.

In de beamers van Salora wordt gebruikgemaakt van een ledlamp. Een ledlamp geeft tegenover DLP- of lasertechniek minder licht. Daarom adviseren wij om de ruimte waar de beamer staat zo veel mogelijk te verduisteren.

Een beamer produceert veel warmte. Deze warmte moet afgevoerd worden via een ingebouwde ventilator. Dit geluid wordt tot een minimum beperkt waardoor het niet als hinderlijk wordt ervaren.

Led heeft twee belangrijke voordelen: led is zeer energiezuinig en ledlampen hebben een extreem lange levensduur tot meer dan 30.000 uur.

Ja, dit is mogelijk. De eenvoudigste manier om tv te kijken op de beamer door de tv ontvanger met een HDMI-kabel aan te sluiten op de beamer.

Net als met televisie kijken kan zonlicht op het beeldscherm een negatieve beeldkwaliteit van de projectie geven. Om optimaal te genieten van de projectie van de beamer adviseren we de ruimte te verduisteren van zonlicht.

De buitenkant van de lens kan je schoonmaken met een zachte microvezeldoek en met een beeldschermreiniger. Gebruik geen hardnekkige schoonmaakmiddelen en doe dit altijd met beleid.

Hoe groot de wand moet zijn ligt er aan wat de minimale-maximale projectiegrootte wordt. Bekijk in de handleiding van de beamer wat de minimale projectiegrootte is met daarbij de  minimale afstand tussen beamer en muur.

De lamp op een led-beamer is niet te vervangen. Dit onderdeel zit vastgesoldeerd op de printplaat.

Nee, deze zijn niet los te koop.

Er is geen verschil tussen een projector en een beamer. Het woord beamer wordt in sommige Europese landen gebruikt en heeft dezelfde betekenis als een projector.

Sommige beamers zijn te bevestigen aan een beugel. Hiervoor bestaan diverse oplossingen. Onderop de beamer zitten schroefgaten om een beugel te bevestigen. Niet alle beamers kennen een 360-graden-flipfunctie.

Om beeld te projecteren heeft een beamer verschillende aansluitingen. Zo is de USB-poort te gebruiken om een USB-stick aan te sluiten op de beamer om foto’s/video’s te projecteren of sluit een laptop/pc aan via VGA of HDMI.

Om een beamer te kunnen gebruiken heb je de afstandsbediening nog en aansluitkabels. Dit kan een HDMI-kabel of VGA-kabel zijn. Controleer voor gebruik wat er nodig is.

Op de beamers zit een garantieperiode van 2 jaar.

Diverse beamers in ons assortiment beschikken over een screen mirroring-functie. Hiermee projecteer je draadloos het beeld vanaf je telefoon of laptop. Bekijk voor gebruik de mogelijkheden van je apparaat.

Dat is de 60BFM4250 met een beeldresolutie van 1920 x1080 (Full HD). Deze beamer heeft de hoogste ANSI lumen in ons assortiment en beschikt over 2x 10 watt hi-fi speakers.

Draagbare DVD-spelers

Indien uw Salora portable DVD-speler is voorzien van een USB- en/of SD-aansluiting, dan kun je daarmee inderdaad mediabestanden afspelen.

Officieel is de maximaal ondersteunde capaciteit van de USB-poort en SD-kaartlezer 2GB, maar in de meeste gevallen zal een USB-stick of SD-geheugenkaart van een groter formaat probleemloos worden gelezen. Voorwaarde is wel, dat de USB-stick en/of SD-geheugenkaart FAT32-geformatteerd is.

Op zich kan je elke USB-geheugenstick gebruiken, alleen bij USB-mp3-spelers kunnen wij een correcte werking niet garanderen. Voorwaarde is wel dat de stick FAT32-geformatteerd is.

Ook voor SD-kaarten geldt, dat vrijwel alle SD-kaarten gebruikt kunnen worden. SD-kaarten zijn, afhankelijk van o.a. de capaciteit, in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zoals SD, SDHC en SDXC. Van laatstgenoemde kunnen wij een correcte werking niet garanderen. Dit zal je proefondervindelijk moeten vaststellen. Voorwaarde is wel, dat de stick FAT32-geformatteerd is.

De DVD-speler verbind je via de 12V-stekker. Zo blijft de accu opgeladen en kan er zorgeloos film gekeken worden. Let op: de accu van de DVD-speler wordt niet opgeladen via 12V.

De DVD-speler is snoerloos te gebruiken. Dit gaat met de modellen DVP1400, DVP9948DUO, DVP7748DUO, DVP9048TWIN en DVP7048TWIN.

Alle portable dvd-spelers beschikken over een USB-aansluiting.

Ook externe USB harde schijven worden door de Salora portable DVD-speler herkend, mits zij aan dezelfde voorwaarden voldoen als USB-sticks. Met name schijven met een capaciteit groter dan 500 GB zijn doorgaans standaard NTFS-geformatteerd en dit bestandssysteem wordt niet ondersteund. Ook voor harde schijven geldt dus dat deze FAT32-geformatteerd moeten zijn.

De Salora portable DVD-spelers bieden ondersteuning voor een diversiteit aan video- en audiobestanden. Voor audio adviseren wij toch vooral gebruik te maken van mp3.

Voor video ligt dat iets ingewikkelder. De momenteel meest populaire videoformaten zijn AVI, mp4 en MKV. Voor zowel AVI als mp4 geldt dat deze voorkomen in een groot aantal verschillende varianten, codecs genoemd. De ondersteuning hangt dus samen met de gebruikte codec. Zo wordt bij AVI het populaire formaat DivX ten dele ondersteund, zolang het bestand maar op één scherm wordt bekeken (met name lastig bij portable DVD-spelers met 2 schermen). En mp4-bestanden met de vooral voor High Definition-weergave ontwikkelde codec H.264 kunnen niet worden afgespeeld.

Derhalve adviseren wij voor een juiste weergave van AVI-bestanden de volgende parameters:

Formaat: avi
Videocodec: xvid
Audiocodec: mp3
Resolutie: 720×405

Voor mp4 geldt:

Formaat: mp4
Videocodec: MPEG4
Audiocodec: mp3
Resolutie: 720×405

MKV-bestanden worden niet ondersteund door de Salora portable DVD-spelers.

Controleer dan in eerste instantie of de USB-stick/schijf of SD-kaart FAT32-geformatteerd is. Andere bestandssystemen worden niet ondersteund. Kijk vervolgens of het door jou opgegeven bestand wel aan de voorwaarden voldoet, zoals bovenstaand omschreven. Voor het controleren van de bestanden zijn vele (gratis) programma’s op internet te vinden, zoals het populaire Handbrake of het uiterst gebruiksvriendelijke Freemake Video Converter. Met deze programma’s kan je bovendien het bestand omzetten naar een ondersteund formaat.

Wanneer je in het bezit bent van een Salora portable DVD-systeem met 2 schermen en bij het afspelen van een film blijft het tweede scherm blauw, terwijl je wel geluid hoort, dan kan dat de volgende oorzaken hebben:

- Bij de DUO-modellen (zoals DVP7748DUO) dient het tweede scherm met de afstandsbediening op AV In te worden gezet. Staat deze op AV Out, dan hoor je wel geluid, maar heb je geen beeld.

- De verbindingskabel dient geheel in de aansluiting te worden gestoken. Dit kan soms stroef gaan.

- Kijk je bestanden via de USB- of SD-poort? Dan is het mogelijk dat het betreffende bestand aan licenties is gebonden. Dit houdt in dat het bestand alleen op het hoofdscherm wordt getoond en niet op het tweede scherm. Door de speler bij de instellingen even op kleursysteem NTSC te zetten heb je weer op beide schermen beeld. Zoals reeds genoemd, zijn voor het controleren van de bestanden vele (gratis) programma’s op internet te vinden, zoals het populaire Handbrake of het uiterst gebruiksvriendelijke Freemake Video Converter. Met deze programma’s kun je bovendien het bestand omzetten naar een ondersteund formaat.

Heb je ondanks de hierboven genoemde stappen nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op via vraag@salora.nl.

Download hier de uitleg in PDF formaat

De portable dvd-spelers beschikken niet over een bluetooth-functie.

De dvd-spelers beschikken niet over een intern geheugen.

Soundbars

Netflix stuurt automatisch met een film of serie Dolby-audiogeluid mee. De soundbars hebben hier geen ondersteuning voor. Wanneer een film of serie start zie je links bovenin een tekstwolkje. Verander hier Engels standaard naar alleen Engels. Nu heb je stereogeluid en werkt de soundbar weer.

Controleer hierbij de geluidinstellingen op de televisie. Staat de televisie ingesteld op Dolby? Verander dit dan in stereo of PCM.

Kies hiervoor een soundbar met een subwoofer. Dit kan de SBO880 zijn met losse subwoofer of kies voor de SBO680 met ingebouwde subwoofer.

Gebruik een HDMI-kabel om de soundbar met de televisie te verbinden. De HDMI-kabel sluit je aan op de ingang waar ARC staat. Vervolgens gaat de andere kant van de HDMI-kabel in de poort waar HDMI OUT bij staat.

HDMI-kabels zijn er in verschillende soorten en maten. Voor de SBO680 geldt dat een HDMI-kabel 1.4-versie voldoende is.

Een soundbar wordt het meest gebruikt i.c.m. een televisie. Door de bluetoothfunctie verbind je de soundbar ook gemakkelijk met je telefoon/tablet en stream je gemakkelijk muziek naar je soundbar.

Een soundbar moet je eerst met een geschikte kabel aansluiten op de televisie. Stel de soundbar in op de juiste aansluiting en de tv moet de rest doen. Raadpleeg hiervoor altijd de handleiding.

Mits er een HDMI-verbinding aanwezig is in de televisie, is aansluiting mogelijk. Of sluit de soundbar aan d.m.v. de aux-ingang.

Zorg dat de soundbar door een ander apparaat met bluetooth kan worden verbonden. Op de soundbar moet de status led-blauw zijn om gevonden te kunnen worden.

Wasmachines

Maak je wasmachine één à twee keer per maand schoon. Doe dit met een kookwas op 90 of 95 graden. Hiermee voorkom je vetluis. Je kan de wasmachine eventueel reinigen met azijnsoda of een vaatwastablet. Reinig ook altijd deur, lade en de rubbers. En vergeet het filter niet schoon te maken.

Dit kan komen door vetluis. Om dit te voorkomen wordt aangeraden om de wasmachine 1 à 2 keer per maand te reinigen.

Gebruik niet te veel wasmiddel. Zet de deur open na het draaien van een was en haal je was op tijd uit de wasmachine.

Je gebruikt gemakkelijk te veel wasmiddel. Dat is zonde van je geld en niet goed voor het milieu. Let daarom goed op de dosering op de verpakking. Die hangt af van hoe vuil de was is, de waterhardheid in je gemeente en de belading van de machine. En probeer eens of je was ook schoon wordt met minder wasmiddel. Hoe meer wasmiddel je gebruikt, hoe meer stoffen in het milieu kunnen belanden.

Diepvriezers

Diepvriezers kennen een klimaatklasse. Deze klasse is opgedeeld en kent verschillende minimum en maximum temperaturen waarin een diepvriezer goed kan functioneren.

De hoogte van een barmodel vriezer is ongeveer 50 cm. De hoogte van een tafelmodel vriezer is ongeveer 85 cm.

Door de nieuwe energie labels lijken producten ineens niet meer energiezuinig. Toch is het product niet minder energiezuinig. Het is precies hetzelfde, alleen een paar dingen zijn anders:
- Het energieverbruik wordt strenger beoordeeld en komt in een lagere energieklasse.
- Soms is de methode om energieverbruik te berekenen aangepast zodat deze beter aansluit op de gebruikssituatie.
Uitgebreidere informatie vind je op website van de consumentenbond.

Koelkasten

De standaardhoogte van een tafelmodel koelkast is 85 cm en de breedte varieert tussen de 45 en 60 cm

De breedte varieert tussen de 45 en 60 cm.
Een tafelmodel koelkast is leverbaar met of zonder een vriesvak.
Zorg dat de gekoelde producten altijd verpakt zijn. Haal zo nu en dan een vochtige doek door de koelkast.
Dit verschilt per model. In de specificaties vind je de juiste informatie over het stroomverbruik.
Koelkasten kennen een klimaatklasse. Deze klasse is opgedeeld en kent verschillende minimum en maximum temperaturen waarin een koelkast goed kan functioneren.

Magnetrons

De kleinste magnetron in ons assortiment is de 20MSM700, deze heeft een inhoud van 20 liter.

Een solo-magnetron is alleen voor het ontdooien of opwarmen van je maaltijd. Met een combimagnetron kan je ook grillen of bakken.

Wasdrogers

Een droger kan verschillende formaten hebben. Hier kunnen kleine afwijkingen in zitten. De Salora-droger heeft een hoogte van 84,5cm en is 59,6 breed.

Er kan 7 kg aan wasgoed in de droger.

Dit is afhankelijk van de gezinssamenstelling. Voor een tweepersoonshuishouden is 7 kg voldoende. Met een gezin met één kind is 7 kg ook nog voldoende.