Media ondersteuning

Kan ik naast DVD’s ook mediabestanden, zoals films en muziek, afspelen op mijn Salora portable DVD speler?

Indien uw Salora portable DVD speler is voorzien van een USB en/of SD aansluiting, dan kunt u daarmee inderdaad mediabestanden afspelen.

Wat is de maximale grootte van de USB stick of SD geheugenkaart die door de Salora portable DVD speler wordt ondersteund?

Officieel is de maximaal ondersteunde capaciteit van de USB poort en SD kaartlezer 2GB, maar in de meeste gevallen zal een USB stick of SD geheugenkaart van een groter formaat probleemloos worden gelezen. Voorwaarde is wel, dat het de USB stick en/of SD geheugenkaart FAT32 geformatteerd is.

Kan ik elke USB stick gebruiken op mijn Salora portable DVD speler?

Op zich kunt u elke USB geheugenstick gebruiken, alleen bij USB MP3 spelers kunnen wij een correcte werking niet garanderen. Zoals reeds genoemd: voorwaarde is wel, dat de stick FAT32 is geformatteerd.

Kan ik elke SD geheugenkaart gebruiken op mijn Salora portable DVD speler?

Ook voor SD kaarten geldt, dat vrijwel alle SD kaarten gebruikt kunnen worden. SD kaarten zijn, afhankelijk van o.a. de capaciteit, in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zoals SD, SDHC en SDXC. Van laatstgenoemde kunnen wij een correcte werking niet garanderen. Dit zult u proefondervindelijk moeten vaststellen. Zoals reeds genoemd: voorwaarde is wel, dat de stick FAT32 is geformatteerd.

Kan ik een externe USB harde schijf gebruiken op mijn Salora portable DVD speler?

Ook externe USB harde schijven worden door de Salora portable DVD speler herkend, mits zij aan dezelfde voorwaarden voldoen als USB sticks. Met name schijven met een capaciteit groter dan 500GB zijn doorgaans standaard NTFS geformatteerd en dit bestandssysteem wordt niet ondersteund. Ook voor harde schijven geldt dus, dat deze FAT32 geformatteerd moeten zijn.

Welke video- en audiobestanden kan ik afspelen op mijn Salora portable DVD speler?

De Salora portable DVD spelers bieden ondersteuning voor een diversiteit aan video- en audiobestanden. Voor audio adviseren wij toch vooral gebruik te maken van MP3.

Voor video ligt dat iets ingewikkelder. De momenteel meest populaire videoformaten zijn AVI, MP4 en MKV. Voor zowel AVI als MP4 geldt, dat deze voorkomen in een groot aantal verschillende varianten, codecs genoemd. De ondersteuning hangt dus samen met de gebruikte codec. Zo wordt bij AVI het populaire formaat DivX ten dele ondersteund, zolang het bestand maar op één scherm wordt bekeken (met name lastig bij portable DVD spelers met 2 schermen). En MP4 bestanden met de vooral voor High Definition weergave ontwikkelde codec H.264 kunnen niet worden afgespeeld.

Derhalve adviseren wij voor een juiste weergave van AVI bestanden de volgende parameters:

Formaat: avi
Videocodec: xvid
Audiocodec: mp3
Resolutie: 720×405

Voor MP4 geldt:

Formaat: mp4
Videocodec: MPEG4
Audiocodec: mp3
Resolutie: 720×405

MKV bestanden worden niet ondersteund door de Salora portable DVD spelers.

Wat kan ik doen als mijn Salora portable DVD speler mijn AVI of MP4 bestanden niet afspeelt?

Controleert u dan in eerste instantie of de USB stick/schijf of SD kaart FAT32 geformatteerd is. Andere bestandssystemen worden niet ondersteund. Kijk vervolgens of het door u opgegeven bestand wel aan de voorwaarden voldoet, zoals bovenstaand omschreven. Voor het controleren van de bestanden zijn vele (gratis) programma’s op internet te vinden, zoals het populaire Handbrake of het uiterst gebruiksvriendelijke Freemake Video Converter. Met deze programma’s kunt u bovendien het bestand omzetten naar een ondersteund formaat.

Ik heb een portable DVD speler met 2 schermen, maar het beeld op het tweede scherm blijft blauw. Hoe komt dat?

Wanneer u in bezit bent van een Salora portable DVD systeem met 2 schermen en bij het afspelen van een film blijft het tweede scherm blauw, terwijl u wel geluid hoort, dan kan dat de volgende oorzaken hebben:

-Bij de DUO modellen (zoals DVP7748DUO) dient het tweede scherm met de afstandsbediening op AV In te worden gezet. Staat deze op AV Out, dan hoort u wel geluid, maar heeft u geen beeld.

-De verbindingskabel dient geheel in de aansluiting te worden gestoken. Dit kan somtijds stroef gaan.

-Kijkt u bestanden via de USB of SD poort, dan is het mogelijk dat het betreffende bestand aan licenties is gebonden. Dit houdt in dat het bestand alleen op het hoofdscherm wordt getoond en niet op het tweede scherm. Door de speler bij de instellingen even op kleursysteem NTSC te zetten heeft u weer op beide schermen beeld. Zoals reeds genoemd, zijn voor het controleren van de bestanden vele (gratis) programma’s op internet te vinden, zoals het populaire Handbrake of het uiterst gebruiksvriendelijke Freemake Video Converter. Met deze programma’s kunt u bovendien het bestand omzetten naar een ondersteund formaat.

Heeft u ondanks de stappen in dit schrijven nog vragen, neemt u dan vooral contact met ons op via vraag@salora.nl.

Download hier de uitleg in PDF formaat

Wij zijn te bereiken op:

010-2624803

Wij zijn te bereiken via:

info@salora.nl